Zborul în trimestrul trei: Ghid pentru gravide

Zborul în trimestrul trei al sarcinii poate ridica întrebări și îngrijorări pentru multe femei însărcinate. În acest ghid, vom explora aspectele legate de călătoriile cu avionul în ultimul trimestru al sarcinii și vom oferi sfaturi pentru a face aceste zboruri în siguranță și cu confort.

Zborul în trimestrul trei al sarcinii: Când este adecvat?

În general, majoritatea medicilor și companiilor aeriene recomandă evitarea zborurilor în trimestrul trei al sarcinii. Cu toate acestea, în unele cazuri, călătoriile cu avionul pot fi necesare sau dorite, și este important să iei în considerare următoarele aspecte:

 1. Starea de sănătate: Dacă sarcina ta decurge fără complicații și nu ai contraindicații medicale, este posibil să poți zbura în trimestrul trei. Cu toate acestea, consulta întotdeauna medicul tău înainte de a planifica un zbor în această perioadă.
 2. Termenul sarcinii: Cu cât te apropii mai mult de termenul final al sarcinii, cu atât este mai riscant să zbori. Riscul de naștere prematură crește în trimestrul trei, ceea ce face ca călătoriile lungi să fie mai periculoase.
 3. Politica companiei aeriene: Fiecare companie aeriană are propriile politici și reguli referitoare la călătoriile cu femeile însărcinate. Verifică politica companiei aeriene cu care intenționezi să zbori și asigură-te că îndeplinești toate cerințele lor.
 4. Destinația și durata zborului: Destinația și durata zborului pot influența decizia ta. Zborurile lungi și diferența de fus orar pot adăuga stres suplimentar și disconfort.

Sfaturi pentru a face zboruri în trimestrul trei al sarcinii:

 1. Consultă medicul: Înainte de a rezerva un zbor, discută cu medicul tău pentru a evalua starea ta de sănătate și pentru a primi aprobarea sau recomandările medicale adecvate.
 2. Planifică cu atenție: Dacă medicul aproba călătoria ta, planifică cu atenție detaliile zborului, inclusiv durata, opțiunile de escală și detaliile despre asistența la bord, dacă este necesară.
 3. Stai bine hidratată: În timpul zborului, asigură-te că bei suficientă apă pentru a preveni deshidratarea, care poate agrava umflarea picioarelor și a mâinilor.
 4. Mișcare și exerciții: În timpul zborului, ridică-te în picioare și mișcă-ți picioarele pentru a stimula circulația și a reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge.
 5. Alege locurile potrivite: La momentul rezervării, optează pentru locurile care îți oferă cel mai mare confort și acces ușor la toaletă, dacă este necesar.
 6. Asigură-te că ai documente necesare: Verifică cerințele de călătorie pentru destinația ta și asigură-te că ai toate documentele necesare, inclusiv documentele medicale, dacă este cazul.
 7. Îmbracă-te confortabil: Alege haine confortabile și încălțăminte adecvată pentru a evita umflarea picioarelor și pentru a te simți relaxată în timpul zborului.
 8. Asigurare de călătorie: Poate fi util să obții o asigurare de călătorie care să acopere eventualele complicații legate de sarcină care pot apărea în timpul zborului.
 9. Comunică cu echipajul de zbor: Dacă simți orice disconfort sau ai nevoie de asistență, nu ezita să comunici cu membrii echipajului de zbor, care sunt pregătiți să te ajute.

Concluzie

Zborul în trimestrul trei al sarcinii poate fi posibil în anumite circumstanțe, dar trebuie făcut cu prudență și sub supravegherea medicului. Este important să-ți asculți corpul și să-ți prioritizezi sănătatea și confortul. În funcție de starea ta de sănătate, politica companiei aeriene și destinația călătoriei tale, poți decide dacă este sigur și potrivit să faci un zbor în această perioadă. Consultă întotdeauna medicul și fii pregătită pentru călătorie cu atenție și planificare adecvată.

Alte articole

Autor • AdiSpune