Cele mai bune 15 filme de groază de pe Netflix

filme groaza netflix

Există ceva fascinant la filmele de groază care face ca oamenii să se întoarcă mereu pentru mai mult. Poate este adrenalina din momentele de frică sau poate este atracția de a testa limitele propriei noastre rezistențe. Oricare ar fi motivul, un lucru este sigur: genul horror este unul dintre cele mai populare și durabile din lumea filmelor.

Și ce poate fi mai convenabil decât să ai acces la cele mai bune filme de groază din confortul casei tale? În acest articol, vom analiza cele mai bune 15 filme de groază de pe Netflix în 2023, așa că pregătește-te pentru o noapte înfricoșătoare!

1. Conjuring: The Devil Made Me Do It – Aceasta este cea mai recentă parte a seriei de succes Conjuring, bazată pe investigațiile supranaturale ale cuplului Ed și Lorraine Warren. Această versiune îi duce pe soți în mijlocul unui proces legal care implică un băiat de 11 ani acuzat de crimă.

2. A Quiet Place Part II – Continuarea hitului din 2018, „A Quiet Place”, intensifică tensiunea și frica, urmărindu-l pe John Krasinski și pe familia sa într-o lume post-apocaliptică unde creaturile sensibile la sunet guvernează.

3. His House – Acest film britanic de groază urmărește povestea unui cuplu de refugiați din Sudan care încearcă să se adapteze la viața în Anglia, în timp ce se confruntă cu un rău supranatural în noul lor cămin.

4. The Ritual – Patru prieteni pleacă într-o drumeție prin pădurile din Suedia pentru a-și onora un camarad decedat, dar lucrurile devin rapid sinistre când ei devin ținta unui cult pagan misterios.

5. Bird Box – În acest thriller psihologic post-apocaliptic, Sandra Bullock joacă rolul unei mame care încearcă să-și salveze copiii de o entitate invizibilă care, odată văzută, te face să te sinucizi.

6. The Haunting of Hill House – Deși este de fapt un serial, „The Haunting of Hill House” merită o mențiune pe această listă datorită abilității sale excepționale de a combina groază cu un storytelling profund și caracteristici bine definite.

7. Gerald’s Game – Bazat pe romanul omonim al lui Stephen King, acest film spune povestea unei femei care rămâne încătușată de pat într-o cabană izolată după moartea subită a soțului ei.

8. Insidious – Filmul de debut al seriei horror care a devenit virală, „Insidious” este o explorare înfricoșătoare a lumii spiritelor malefice.

9. The Babadook – O văduvă este chinuită de convingerea că un monstru din cartea de povești a fiului ei a intrat în casa lor.

10. Under the Shadow – În timpul războiului dintre Iran și Irak, o mamă și fiica ei sunt bântuite de un geniu malefic în apartamentul lor din Teheran.

11. Train to Busan – Un film sud-coreean de groază și acțiune cu zombi, în care un tată și fiica lui încearcă să supraviețuiască unei epidemii de zombi în timp ce sunt la bordul unui tren de mare viteză.

12. Veronica – Bazat pe o poveste reală, acest film spaniol urmărește o fată de 15 ani care, după ce a jucat „tabla ouija” cu prietenii ei la o eclipsă de soare, începe să experimenteze evenimente paranormale.

13. Eli – Un băiat cu o boală rară este internat într-o clinică izolată, unde începe să suspecteze că locul ar putea fi bântuit.

14. Creep – Un videograf este angajat de un bărbat ciudat care își dorește un film despre viața sa. În timp ce începe să filmeze, lucrurile iau o întorsătură înfiorătoare.

15. Hush – O scriitoare surdo-mută se retrage în pădure pentru a trăi o viață solitară, dar se află în centrul atenției unui criminal nemilos.

Astfel, aceasta este selecția noastră pentru cele mai bune 15 filme de groază de pe Netflix pe care să le vezi în 2023. Fie că ești un fan înfocat al genului sau pur și simplu cauți ceva de văzut într-o noapte întunecată, aceste filme sunt sigure să îți pună pulsul la încercare.

Așa că aprinde lumina, grăbește-te să-ți faci popcornul și pregătește-te pentru un maraton înfricoșător!

Alte articole

Autor • AdiSpune