Studiu: Somnul cel mai profund îl găsim între orele…

… 22.00 – 00.00, dar nu mai târziu de miezul nopții.

Am avut o discuție astăzi, la școală, în care, cu ochii căzuți-n gură de somn, mi-am permis să întreb cum de se poate trezi lumea la ora 7.00 dimineața (în special când afară nici nu s-a crăpat bine de ziuă).

Eu unul vă spun sincer, nu trece ora 11.00 seara și sunt în pat ațipind, deci pot spune că am un program destul de bun de somn, între 23.00 și 7.15 dimineața când îmi sună alarma.

Cu toate acestea, simt că nu-i suficient, simt că atunci când sună alarma, pică cerul și se rupe pământul în două. Abia mă întind după telefon s-o închid. La școală lucrurile din nou nu stau grozav de bine, fiindcă nu-s departe de a adormi (asta nu înseamnă că o fac intenționat și că vreau să nu fiu atent la ore, ba chiar încerc la primele două cât pot de mult, că după mă trezesc cu totul).

De aceea doresc să fac un studiu și să aflu de la voi care sunt orele cele mai bune pentru un somn profund, odihnitor, regenerator pentru corpul nostru și care să se încheie cu o dimineață fresh pentru noi. Menționez că am citit și am încercat să mă documentez pe internet atât cât am putut, iar rezultatul ar fi că între orele 22.00 și 00.00 este cel mai bine să ne punem în pat, dar nu mai târziu de acest interval.

Bun, acum să aud părerile voastre serioase de oameni serioși: când e mai bine să dormim pentru a obține acel somn profund? credeți în acest interval? ați încercat și ați simțit că merge?

6 thoughts on “Studiu: Somnul cel mai profund îl găsim între orele…

  1. Si mie mi-a spus o doctorita endocrinoloaga ca e ideal sa fii in lumea somului pana in ora 24.

    Altfel, din cate stiu nu conteaza atata ora pana la care dormi, cat sa fie intuneric bezna si liniste completa in camera respectiva. Asta inseamna, printre altele, sa tragi jaluzelele/draperiile si sa scoti absolut totul din priza.

    1. Uite, nu stiam de scos din priza orice lucru; stiam de chestia cu telefonul ca nu este bine sa stea aproape de tine in timp ce dormi. Jaluzelele le trag oricum deoarece am nocturna de la stadion care-mi bate direct in perna.

      Cunosti motivele pentru care doctorita ti-a spus acest lucru? sau sunt cele obisnuite cu somn odihnitor, revigoreaza corpul si altele de genul? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *