Și totuși, de ce Padina Fest?

Când am organizat concursul cu invitații pentru Padina Fest, mi-au răspuns o groază de oameni la întrebarea: de ce Padina Fest?

Am fost plăcut surprins să văd atâta căldură pentru un festival aflat la mare altitudine.

Padina Fest e, pe bune, un fel de Vama Veche acu mulți ani în spate. Vin oamenii ăia libertini, cei care vor să nu audă de trafic, claxoane, probleme, stres și alte chestiuni care ne mănâncă viața ușor în fiecare zi.

Vii cu cortul sau rulota, te așezi pe undeva pe unde poți și te bucuri de câteva zile de repaus total.

Am fost foarte surprins să văd foarte mulți adolescenți la ediția aceasta. Mai mulți ca nicicând și toți puși pe-o distracție dinaia tipică perioadei. Cu mult alcool și mult dans.

Padina Fest e despre trasee montane și guri de aer proaspăt. E despre promovarea muzicii autohtone și râsete care te mai încălzesc atunci când frigul de afară devine foarte supărător.

Padina Fest e pentru junkiști. Serios. Când spun junkiști mă refer la oamenii aceia care n-au o problemă cu statul la cort, cu spălatul pe dinți, față și mâini și cam atât pe o perioadă mai lungă.

E pentru cei care se pierd uitându-se la orizontul înalt ce înconjoară platoul.

În același timp Padina Fest poate fi pentru oricine.

Nu e locul acela unde ar trebui să comentezi de ce se întâmplă în jur, pentru că… până la urmă, ești la o anumită altitudine. Drumul, chiar dacă proaspăt astfaltat și cu o bandă, e dificil, iar tu ca organizator să aduci o groază de resurse pe un așa drum, merită respect, iar orice problemă organizatorică privită cu considerație.

Padina Fest este pretextul cel mai bun pentru o evadare la munte.

Vă spun sincer că în festival am stat doar pe perioada serilor și duminică când am citit o carte bună alături de o muzică splendidă oferită de Orchestra Simfonică Muntenia.

În rest, am fugit prin toate împrejurimile. Pe munți, la lac (Bolboci), pe unde am apucat.

Asta nu înseamnă că nu te puteai da pe tiroliană, citi la hamace sau juca un volei. Le aveai și p-astea în festival. Depinde de planurile făcute alături de prieteni acolo.

Padina Fest va fi mereu festivalul acela mic (oh, dar nu așa de mic), la care mă duc cu plăcere să mă deconectez de absolut tot. Să mă rup de lume. Să ascult muzică bună. Să mă distrez cu amicii.

Asta e Padina Fest. De mers. De ascultat. De distrat. De relaxat. De citit. De văzut. De socializat.

Pentru o viață cu momente inedite, consumați cât mai multe festivaluri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *