„Narcos”, serialul acela de care toată lumea vorbește

După ce întreg newsfeed-ul mi-a vuit la sosirea pe torrente a Mr. Robot, a mai vuit o dată sau mai bine zis la foarte scurt timp după cu un nou serial – Narcos.

În timp ce Mr. Robot e o producție Universal, Anonymous & USA Network, la Narcos avem în spate Netflixul care-și face treaba foarte bine în materie de seriale.

Producția aceasta urmărește istoria mult prea cunoscutului Pablo Escobar, marele traficant de droguri din Columbia care a băgat America (mă refer la continent) în sperieți pe când la noi Ceaușescu era la conducere.

Un episod are circa 50 de minute și te bagă repede în poveste cu o scenă ruptă dintr-o intervenție a forțelor speciale alături de DEA-ul de la americani. Ca și fir narativ, s-a optat pentru un narator-personaj principal, care îndeplinește atribuțiile atât la persoana a III-a cât și la persoana I.

Vorbim aici de Boyd Holbrook a.k.a. Steve Murphy în serial. Din perspectiva acestuia se povestește aproximativ totul, inclusiv propaganda americană nelipsită nici aici, dar cumva cumpătată, recunoscându-și câteva din marile greșeli ale vremii de atunci.

Nu am putut să nu remarc spotul serialului care te duci instant cu gândul la „True Detective”, fiind tot așa de sumbru, de urmăritor, de agravant, încercând, după cum am spus, să te bage în atmosfera de acolo.

Locurile de filmare au fost chiar cele din Columbia, iar actorii aleși excelent. Slow clap aici pentru Wagner Moura de care eu abia acum am auzit, dar pe care l-am mai văzut la treabă, ce-i drept, nu în roluri așa de importante.

Spre deosebire de cum arată Moura în realitate, cum vorbește și cum acționează, a intrat în pielea personajului Pablo Escobar excelent și-l imită parfum.

Momentan are un singur sezon, cu un al doilea pe drum la anul. Trebuie să recunosc că eu n-aveam idee că va mai exsita vreun sezon și așteptam ca în 10 episoade să se noteze istoria lordului drogurilor, dar nu a fost așa. Astfel că, la episodul 10, m-am văzut oftcându-mă ca la The Hobbit în primele două ecranizări.

Pentru că da, are acest efect asupra ta de a afla cât mai multe, de a vedea cât mai multe, iar în momentul când se întrerupe, se întrerupe într-un punct culminant.

Modul de narare este unul dintr-un viitor apropiat față de întreaga poveste, ca mai apoi să se ajungă cronologic la acel moment care este, în final explicat.

Din partea mea, nota de 9.1 pe IMDb este justificată și vă invit cu drag să urmăriți acest serial care o să nască dependență în voi mai mult ca sigur. 😀

https://www.youtube.com/watch?v=U7elNhHwgBU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *