Lucrezi noaptea? Cred că ești un geniu…

Nu este pentru prima dată când aud / văd niște studii care insinuează că dacă nu dormi noaptea, ai fi vreun geniu sau ceva. Cum de altfel nu e prima dată când văd infograficul de mai jos cu orele de somn ale unor iluștrii / creativi ai omenirii.

sleep-schedules

Și încă o dată mă simt nevoit să dau unfollow unor oameni prea încăpățânați care distribuie cu maximă plăcere aceste fapte, de parcă ar fi bătute în cuie.

Ei bine, nu sunt (bătute-n cuie)!

Șoc sau nu, cu groază sau fără, realitatea noastră, lumea noastră, întâmplările ce-o conțin, sunt atât de relative încât nu se pot spune că se aplică cu strictețe oriunde, oricând.

Categoric, există o categorie de oameni care pot lucra și oferi 210% muncii numai noaptea. De aceea preferă un program de muncă în felul acesta, dar asta nu înseamnă că sunt genii.

Un geniu nu înseamnă că e tipul de om care doarme ziua și lucrează noaptea. Pentru care un power nap de 15 minute este cheia succesului. Sunt oameni și oameni, strategii și strategii. Fiecare dintre acestea se pliază pe tipul de om care ești.

În concluzie, afirmațiile de genul acesta susținute de niște persoane care mai apoi apelează la niște infografice sunt bune numai de trolling, dacă vrei să faci asta în fața prietenilor tăi. Altfel, trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, că avem lucruri mai bune de realizat, așa cum știm noi să le realizăm mai bine.

Evident cu un research mai amănunțit, se poate observa că majoritatea dintre acești creativi aveau ore regulate de somn și de muncă. Cu câteva excepții..

Dar dacă observați cu atenție, mai toți intrau la somn la 10 seara și se puneau pe muncă de la 6 dimineața. Astfel că nu e nici o fantezie, nu e nici o cheie a succesului. Tu ești cheia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *