Exersează scrierea creativă cu aplicația Writing Prompts

Mi-am instalat în urmă cu ceva timp, asta pe la final de 2014, o aplicație tare interesantă pentru Android. Am intrat atunci pe ea, ca să-mi dau seama despre ce și cum, iar mai apoi am făcut o pauză până acum după sesiune.

Aplicația se numeste Writing Prompts. Da, știu, multe aplicații se numesc Writing Prompts, de aceea v-am lăsat link pe nume către cea pe care o folosesc. Plus vă voi lăsa și niște print screen-uri care se găsesc și pe pagina lor de Google Play.

Păcatul face că n-am găsit aplicația și pentru AppStore, dar am găsit alta pe care o puteți încerca în ideea în care e cam același lucru.

Despre Writing Prompts pot să vă spun că-i o aplicație tare bună pentru copywriteri și scriitori. Îți oferă zilnic câte o frază sau pur și simplu o propoziție de la care tu să pornești o compunere liberă. Prompt1

Partea interesantă este că nu-s în tocmai cele mai lejere subiecte pe care le poți primi. De exemplu, am deschis aplicația acum și asta am primit: An event in your past makes it necessary to see a psychologist at regular intervals. Dacă ai pretenții de la tine și vrei să faci o narațiune cu de toate, cum s-ar spune, este destul de complicată propoziția asta, fiindcă eu unul nu vreau nici ceva banal, dar nici ceva clișeic.

Ce-i adevărat, poți schimba prompt-ul cu un altul și altul. Deci nu-i musai să rămâi strict la cel ce-l primești de prima dată. Mi-a plăcut și faptul că le poți trimite pe mail cuiva sau ție ca să te ocupi de ele mai târziu, eventual.

Mai dau aplicației o bilă albă pentru că are o interfață super simplă, setările sunt în număr de una singură, iar totul se bazează efectiv pe ceea ce trebuie să faci tu. Adică să compui ceva din ce-ți pică.

E un exercițiu de scriere creativă tare faină și vă recomand aplicația cu drag. Cine știe, în metrou, pe tren, acasă când vă plictisiți, intrați în aplicație și puneți-vă mintea de scriitor la contribuție, poate chiar iese ceva fain. 🙂

Descarcă de pe Google Play Store. Aplicație asemănătoare pe AppStore.

writing-prompts-640x426

2 thoughts on “Exersează scrierea creativă cu aplicația Writing Prompts

  1. Hahaha, tocmai ieri ce am redeschis si eu aceasta aplicatie (tot asa, instalata de mult si nefolosita). Da, e genul de aplicatie ce presupune efort din partea ta, si atat.

    1. Ar mai trebui să presupună și altceva decât efort? Adică, bineînțeles sper că ne gândim la același tip de efort, de gândire creativă. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *