De ce să mergi la un instameet

Am primit recent întrebarea asta de la mai mulți prieteni care, atrași și ei de rețeaua de socializare în creștere la noi, și-au propus timid să vină la #WWIM12RO. Adică la cel de-al XII-lea instameet global.

M-am gândit, astfel, să fac un articol generic despre ce se întâmplă la un instameet și de ce să mergi.

Eu am ratat până acum un singur astfel de eveniment organizat în București și pot recomanda oricui să încerce experiența asta. De ce?

Pentru oameni

Începem cu ce-i mai important. În spatele oricărui pseudonim de pe Instagram se află cu siguranță un om la fel de pasionat ca și tine de a face poze cu telefonul. Asta în contextul în care e clar că și tu vrei să ai un cont cât mai urmărit și actualizat de Instagram.

Ei bine, la întâlnirile instagrammerilor, ai rămâne surprins să vezi că vin… oameni. Da, oameni ca și tine. Beau, mănâncă, râd, au idei, au joburi și așa mai departe.

De asemenea ai rămâne surprins să vezi că acești oameni își fac treaba cu telefonul la instameet, dar și socializează foarte mult. Și culmea, nu foarte mult despre Instagram.

Victor Arsene

O să auzi foarte des expresia: aaaaa, deci tu ești [insert nume de utilizator]?!?! 

O să vezi foarte mulți dintre oamenii pe care-i urmărești pe Instagram și o să vezi foarte mulți prieteni pasionați, dar evident surprinderea o să fie mare pe moment.

Cumva, la ultimul instameet pot spune că am fost mai mulți, dar atmosfera a fost la fel de caldă, de prietenoasă, de frumoasă și creativă.

Ah, era să uit, să nu te miri dacă îți fură cineva cadrul. Depinde cum te miști, trebuie să fii rapid dacă consideri că ai văzut ceva interesant și vrei să fotografiezi. De asemenea o să vezi multe poziții ciudate de a poza cu telefonul.

Prin urmare, socializare, prietenie, cunoștințe noi din toate punctele de vedere.

Instagram goodies

La instameet-uri ai parte de multe Instagram goodies. Stickere, baloane, stegulețe și așa mai departe. Dacă ești un fan înrăit Instagram, mă bucur că am clarificat asta acum.

Nu cred că i se poate spune pișcot.

Pentru înlăturarea rușinii…

… de a poza. Cu siguranță ai văzut vreodată un cadru foarte bun outdoor, dar ți-a fost rușine să-l imortalizezi din pricina părerii pe care o puteau avea cei din jurul tău despre tine.

Aici nu-i așa. Toți caută cadre. Toți caută să exprime prin fotografie ceea ce simt. E cu totul altceva. De asemenea, mai ales dacă ești fată, așteaptă-te să fii cerută în multe cadre. Adică, erm, să fii fotografiată la greu.

Văzând aceste lucruri, eu zic că-i un exercițiu perfect pentru a scăpa de inhibițiile astea de a face poze când simți s-o faci.

Pentru distracție și relaxare

Hai să fim serioși, un instameet nu reprezintă vreo conferință sau ceva. E o întâlnire neconvențională, într-un spațiu neconvențional de cele mai multe ori, unde vii să faci poze și să te pozezi. În principiu o să vezi multe țoale fancy, dar nu are rost să discutăm despre asta căci fiecare își reprezintă gusturile după propria voie.

deschis gastrobar

O să râzi mult, dacă ai cu cine. O să te distrezi bine, dacă ai cu cine. De fapt, de ce mint? Ai cu cine cu siguranță, contează să te implici în comunitate. Să socializezi, iar cele două motive din subtitlu vin de la sine.

Ca să-ți mai actualizezi și tu contul ăla…

Eu în București instagramez foarte rar. Nu-mi vine pur și simplu, deși văd destule cadre. Nu simt eu nevoia s-o fac. La un instameet vin cu motiv, vin pornit să fac poze, deci îmi scot actualizări pe cel puțin o săptămână. *evil*

Nu, glumesc. Dar este un foarte bun motiv, după cum am tot specificat mai sus, să faci o tonă de poze bune. Suficient cât să-ți tot actualizezi contul.

Eu, de obicei, nu mă dau un vânt cu ce poze am pe Instagram, dar îmi place să găsesc motive de pozat la un instameet. E un challenge.

De adăugat ar mai fi concursurile. La instameet-uri avem multe concursuri. Chiar acum dacă faci portrete și pui #todayImetIntel, #todayImetCoolpad și #todayImetMoleculeF poți câștiga tricouri, două telefoane Coolpad sau o tabletă Asus. Așa frumos e.

Hmm și cam astea îmi vin acum în minte. Desigur, dacă mai cunoști subpuncte de adăugat aici, ți le aștept în comentarii.

Hai că poate vine din ce în ce mai multă lume la instameet-uri de acum înainte. O să ne petrecem întâlnirile numai prin hale, ca să avem loc toți. 😀

De reținut că în București toată treaba se întâmplă datorită Igers Bucharest. În România de pus ochii e pe Instagramology.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *