Ce înseamnă Instagram pentru tine?

A trecut ceva timp până să-mi dau seama că nutresc o reală pasiune pentru Instagram. Spre deosebire de Facebook, pe care-l văd ca pe o unealtă de business și promovare, Instagramul este mult mai apropiat de sufletul meu, este ceva mai intim, ca să zic așa.

Este evident că această pasiune a crescut cu timpul. Totul a început în ultima zi de iarnă calendaristică din 2013. Adică acum 131 de săptămâni, conform Instagram.

Aveam, pe atunci, un Samsung Galaxy Mini și un Android modificat, țin minte de la Cyanogen. Am modificat sistemul de operare numai ca să mă pot folosi și de cardul SD pe care-l aveam în telefon și pe care sistemul original nu-l vedea. Adică pentru mai multă memorie.

În acea zi de 28 februarie mi-am pus Cyanogen Mod și mi-am instalat și aplicația Instagram. Pe vremea aceea era la început de drum la noi, dar tot mai mulți prieteni din online o foloseau.

Am făcut poza asta. O poză cu susu-n jos, pentru că nu-mi dădusem seama cum merg cu uneltele de edit și fiindcă mă grăbeam să urc prima poză. Eram fraier, dar și superficial. Restul anului 2013 am tratat această rețea socială … superficial.

Cu timpul am trecut cu contul de Instagram prin mai multe etape. Îl foloseam ca să mă promovez sau să promovez diferite lucruri: evenimente, produse și așa mai departe. După această scurtă etapă, am descoperit de fapt la ce este excelent Instagramul, pentru mine.

Unii vor spune că e nemaipomenit pentru o sesiune de traveling virtual, având în vedere că poți vedea fotografii din o groază de unghiuri cu diferite locuri. Alții vor rămâne la promvoare. Alții vor fi doar cu ce le place și în rest indiferenți. Alții sunt rich kids of Instagram.

Ce, însă, mi-a plăcut enorm la acest serviciu este faptul că poți face artă fotografică. Da. Exact așa. În anul 2015 și în ceea ce va urma, eu sunt de părere că tot mai multe persoane vor renunța în a-și mai achiziționa un aparat foto DSLR. Mai ales dacă nu sunt fotografi de profesie.

Tot mai mulți se îndreaptă spre telefoane cu cameră performantă. Am văzut aseară la lansarea noului iPhone 6S ce au putut face cu camera și noul feature de live photos. E o treabă minunată.

Așa am făcut și eu pasul la a mă dedica fotografiei cu telefonul. Am ajuns, astăzi, să stau în dubii dacă o poză e mișto sau nu s-o pun pe Instagram. Am început să caut povești prin fotografiile pe care le fac cu telefonul. Să caut unghiuri inedite, să ofer cât mai multă artisticitate prin ele.

Deja, pentru mine, Instagramul a devenit o modalitate prin care să-mi pot extinde pasiunea pentru fotografie. Chiar dacă nu am un aparat foto profi, pot să mă dedic fotografiei (lucru ce-mi place extraordinar de mult) prin telefon.

Este șansa pe care tehnologia ne-o oferă astăzi. Dacă vrei să-ți exersezi calitățile scriitoricești, deschizi un Word și te apuci de exerciții. Dacă vezi că merge treaba, îți deschizi un blog. Dacă ai talent radiofonic, îți merge gura la microfon bine, există podcasturi care se fac lejer. Dacă îți place fotografia, ai Instagram și așa mai departe.

Ceea ce înseamnă astăzi Instagram pentru mine este un manual de fotografie cu telefonul actualizat în timp real. Dacă știi să urmărești persoanele potrivite, ai o groază de învățat.

Cu statisticile nu mă laud. Am trecut de 600 de posturi și 500 de urmăritori. Eu zic că urmăritorii vin dacă faci o treabă frumoasă și dacă ești activ pe platformă. Eu mă dedic cam cu 3 fotografii pe zi plus engagement cu cele ale oamenilor pe care-i urmăresc.

Cât despre cei pe care-i urmăresc, o să fac un post la timpul lui, dar sunt, în general, oameni care execută DOAR cu telefonul (pentru că da, mulți își pun fotografiile de aparat pe Insta) și oferă o combinație de poveste cu artă minunată.

Câteva exemple, ca să vedeți ce-a făcut Instagramul din mine: am participat la concursul #TenDubai cu o poveste bazată pe fotografiile făcute cu telefonul dintr-un loc necunoscut; v-am povestit despre cum a fost #priNeamt mai mult foto decât scris; merg cam pe la toate InstaMeet-urile din București, după cum am timp; la concerte mai pozez cu telefonul.

În principiu am ajuns să mă dedic foarte mult platformei acesteia. Să mă dedic în sensul că mereu caut unghiuri noi de abordare și mereu încerc să vin cu ceva nou prin fotografiile mele.

De ce v-am povestit în felul acesta totul? Ca să vă conving să prindeți și voi microbul acesta. Nu microbul Instagram, ci microbul de a te expune pe Instagram în felul acesta.

Chiar, acum, pentru voi ce înseamnă Instagram?

2 thoughts on “Ce înseamnă Instagram pentru tine?

  1. Gandim la fel 🙂 am vreo trei conturi diferite de instagram in functie de trairile si hobby-urile mele 😀 unul dedicat blogului cu girly stuff si selfie-uri (not my proudest moment haha), unul cu picturi de figurine si unul cu black&whites (my passion).

    La fel ca si tine, fac fotografiile cu telefonul, cred ca asta inseamna pana la urma Instagram, altfel le-as fi pus pe deviantart, flickr sau ce mai e acum la moda. Astept cu nerabdare si articolul cu sugestii de useri pe IG 😀 stiu ca ai gusturi bune!

    Apropo, daca mai e vreun Instameet, da-mi si mie de veste, te rog. Mi-ar placea sa particip!

    1. Sigur, Stefana. Și mă bucur să văd că mergem pe aceleași idei. Când e următorul vei afla cu siguranță. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *