Boardgames pe care trebuie să le joci (și să le ai!)

Sunt un mare fan al jocurilor de societate. Da, traducerea aceasta sună destul de ciudat. Li se mai spune boardgames.

Ne-am jucat, cu siguranță, cel puțin un boardgame la viața noastră. Eu aș zice că de Monopoly știe toată lumea. E imposibil să nu te fi jucat, până acum, măcar odată Monopoly (desigur că există persoane care n-au apucat, dar nu cred că intră în target).

Este o variantă interesantă de a petrece timpul cu prietenii. De obiciei, un boardgame îți pune la încercare mai multe chestiuni cum ar fi creativitatea, inventivitatea, viteza de reacție precum și diferite aptitudini ale tale: sociale, de business, de sales (cred că intră la business…), militare, organizatorice, de umor și așa mai departe.

Eu m-am hotărât ca de acest Black Friday, să pun mâna măcar pe un joc de societate. M-am jucat până acum Dixit, Dixit 2, Monopoly, Catan, Catan cu extensie, Navigatorii (tot de la Catan), Activity, Cuba, Game of Thrones.. și mai erau câteva care nu-mi vin acum în minte.

M-am gândit să fac mai jos o listă cu ceea ce vă recomand eu să aveți în casă musai și mi-aș dori și eu, la rându-mi, să am. Să purcedem:

Coloniștii din Catan

Sunt multe versiuni la Coloniștii din Catan. Eu m-am jucat jocul clasic cu extensie de 5-6 jucători, precum și Navigatorii. Chestiuni pe care vi le recomand și vouă. Jocul durează, de obicei, destul timp, iar cel care se extinde cel mai rapid – câștigă.

Dixit

Pentru creativitate. Pentru cuvinte. Pentru micuța artă de pe cartonașe. E foarte drăguț să-ți pui imaginația la încercare prin prisma unui desen, iar cu el să și obții puncte. E o provocare și eu ți-o recomand! De aici!

Activity

Aici trebuie să-ți meargă mintea. Trebuie să faci analogii, paralelisme rapide. Trebuie să zbârnii cu întrebarea și răspunsul. E un joc dinamic, interactiv, un joc care e de avut în casă. De câte ori nu mi-a fost dat să aud: haideți, mă, facem un activity? Se achiziționează de aici.

Metro 2033

Metro 2033 îmi place cum arată ca boardgame. M-am jucat și jocul, probabil că voi citi și cartea la un moment dat. Sunt pasionat de această lume apocaliptică subterană care trăiește în prin legăturile dintre statiițe de metrou din Moscova. Stațiile au ajuns pe post de orașe, iar tunelurile – legătură.

De aici se poate achiziționa.

Lord of the Rings

Mai are rost să scriu ceva aici? Ca și Game of Thrones este un joc care te încearcă. Toată povestea se regăsește în cărțile lui Tolkien sau puteți vedea și filmele.

Se poate cumpăra de aici. Mai ales dacă ești fan Lord of the Rings. 😀

Planet Stream

Dacă ești fan steampunk, jocul acesta o să te atragă instant. Are o grafică excepțională, îți încearcă spiritul de întreprinzător și negociator. E un altfel de joc, cu o altfel de imagine și impresie pe care o lasă asupra noastră.

De aici îl poți avea.

—————————————————

Cam acestea ar fi jocurile de societate pe care vi le recomand cu drag. Mâine aveți la dispoziție tot timpul să puneți mâna pe ele. Nu de alta, dar sunt foarte interesante și este o investiție într-o altfel de relaxare, din care să și câștigi ceva.

One thought on “Boardgames pe care trebuie să le joci (și să le ai!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *