Anunț de maximă onestitate

 Dragă tu, dragă voi, stimată audiență, stimați cititori,

Anunțul ce urmează a-l redacta acum și voi a-l citi mai târziu este nu mai puțin de o maximă știre, pentru care cotidianele noastre dragi ar adăuga cel puțin două-trei adjective printre care și celebrul „rămâi prost” ca suita să fie completă.

În studiul meu aprofundat de dinaintea acestui articol, pentru o abordare corectă, am remarcat mai multe feluri de expresie pentru care oamenii au fost apreciați, căci astfel se găseau ei a-și împărtăși interiorul într-o fază de mai puțină răsplată.

De exemplu, un băiețaș video bloggeraș a preferat să facă un video alb-negru în care să-și exteriorizeze drama pentru care n-a mai reușit să producă conținut.

A fost foarte apreciat. Ba chiar și palmele mele s-au gândit să-i ofere la un moment dat un șir necontenit de aplauze, dar nu m-a atins suficient. Videoclipul? O sumedenie de aprecieri, de views și shares. De ce? Pentru că a fost autentic, a fost el, nu a avut niciun script și a dat ceea ce făcea mai bine.

Această rețetă, iar să-mi fie cu iertare, căci nu pot reproduce acel video nici într-un link pentru că l-am uitat, m-am gândit și eu s-o urmez. Nu video. În scris.

După ce am băut un număr neestimat de cafele. Am petrecut un număr neestimat de ore cu nasu-n cărți.

Alte perioade neestimate gătindu-mi și categoric câteva neestimate stresându-mă, am ajuns la concluzia perioadei.

Toate aceste perioade neestimate, chiar și cafelele, mi-au fost dovedite de scurgerea nisipului din clepsidra de la marginea patului pe care mi-aș dori atât de mult s-o am. Dar n-o am.

Ținta următoarelor luni se rezumă la un număr estimat de ore petrecute într-un amfiteatru precum un alt număr estimat de minute petrecut în fața unei comisii examinatoare.

Așadar, o groază de ore neestimate pierdute nu în van, căci silința mea se dovedește drept exemplară, dar iată, cum am zis? O groază de ore neestimate pierdute pentru un număr estimat de minute în care joacă întreaga carieră.

Evident că sună dramatic. Fatidic. Fatalist. Sunt sinonime? Poate prea puțin. Dar studiul asupra perioadei interbelice și a literaturii experimentale m-a captat mai mult ca niciodată. Atât de mult încât până și formalitatea zilnică de a „curăța” blogul de spam s-a pierdut undeva dincolo de acele ore neestimate.

Trebuie, așadar, să anunț dispariția pentru câteva ceasuri a persoanei care se ocupă de acest mic spațiu al internetului. Cu promisiunea că nu tac foarte mult și revin cu noutăți atunci când simt că efectiv nu pot fugi de ele. Vă las cu gândul că veți citi mult și bine.

De ce? Pentru că nu e vorba doar de deșteptare. Aia o poate face și alarma sau un prieten mai bun la suflet, dar e vorba de deșteptarea pe care o faci tu cu viața ta și cu alții.

Să fiți buni în 2016, că nu știu dacă mai am ceva de spus pe acest final de an. Anul 2016 se anunță tare! Foarte tare!

Ne citim în curând.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *